2010. április 11., vasárnap

Mi nyílik éppen? II.

Fürtös gyöngyike. Nem csináltam semmit a leveleivel, szerintem nem nyomta meg a hó. Szereti a helyét, szaporodik. Ugyanezzel a beállítással csináltam tavaly is képet. Mintha a nárciszokon viszont több virág lett volna. Na, ennek majd utána járok.
Ilyenek a tulipánok. Mint amilyeneket a gyerekek rajzolnak! :-)Szeretnék majd később nyíló rózsaszíneket is, mire ezek elnyílnak. Egyszerre nem ragaszkodok a narancs-rózsaszín párosításhoz. Idén azért kell felszedni, mert az egyik csoportra nagyon ránőtt a fáklyaliliom. Jövőre már tuti betakarná. Kár lenne értük. Sokat szaporodtak ők is.

Nyílik a sárgabarack is. Pontosabban már el is nyílt. Volt szép idő, méhecskék, remélem lesz barack is.

Ilyen most a hullámos ágyás. Beültettük (nővérem beültette) évelőkkel a kertből, meg ide került a hortenzia is. Ami üresnek látszik ott elvileg majd kihajtanak a páfrányok, meg az árnyékliliomok. Ide szántunk egy Fatsia japonikát is, de mélyebb rétegekben annnnyira szar a föld, konkrétan építési törmelék, hogy inkább nem büntetnénk vele. Megy majd máshová.

Ő lenne az.

Átültettük nagyobb cserépbe, meg félig komposztba. Idáig tiszta tőzegben volt és a Spárban lakott, bezacskózva. Szoknia kell a jó kis agyagos földünket, meg a szabad levegőt. Majd árnyékos helyet keresek neki. Azt nem tudom a csigák mennyire szeretik majd, mert nálunk az rengeteg van. Éti.
Ha nagyon eszik, akkor inkább lemondok róla.

Kezd nyílni a fanyarka bokor is. Képet csinálni még nem sikerült róla, ahogy a törökmogyoró fácskámról sem. Annyira szép zöldet hajt pedig, hogy az csuda.

Nyílik az utcán a vinca minor is. Kislevelű meténg. Szépen szaporodik, ahogy az elvárható, mivel talajtakaró. :-) 3 cseréppel ültettem ide, mostanra jól elterebélyesedett. Jó választás volt. Tettem máshová is azóta.

A füge úgy tűnik, elfagyott. Szerencsére tőből hajt. Nem vágtam még le (lepényhal esete), hátha mégse teljesen kell.

Van ám katasztrófa sújtotta terület is. :-( Tarack. Sok tarack. Elnyomott egy kis virágágyást teljesen. Néhány virágot kimenekítettünk onnan, de vannak menthetetlen részek is.
Idén a zöldségesről is lemondok. Hosszú történet. Sok szomszéd macska, nálunk nincs kutya, nem csak fűből áll a kert. Persze hogy idejárnak kaparni az egész környékről. Amíg nincs valami megoldás, nincs zöldséges sem. Csinálnivaló van anélkül is bőven. :-)

Szembe szomszédéknak van egy nagy, rózsaszínvirágú magnóliafájuk. Jaj, de szépen nyílik. Lefotózni nincs képem, de mindig gyönyörködök benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése