2010. április 8., csütörtök

Mi nyílik éppen? I.

Tegnap is végigszaladtam gépestül. Mi nyílik éppen?

Leánykökörcsin. Kell az a kertbe! Van még rajta szépen bimbó. Szereti a napot, a meleget, azt kap nálunk bőven. Egy dolgot konkrétan nem bír. Az átültetést. Úgyhogy amikor beültettük a cserepéből, igyekeztünk úgy elhelyezni, hogy sokáig maradhasson, meg látszon is. Ez a harmadik éve. Semmit nem kell csinálni vele. Hát lehet nem szeretni? Vadnövény.

Tulipánok. Így kiszinesedtek. Reggel még zártak voltak, aztán 1-2 óra múlva meg kinyíltak és ANNYIRA felragyogtak, hogy muszáj volt örülni! Még egyszer azért nem zarándokoltam ki fényképezőgéppel. Harsányzöld fű, narancsos tulipánok, virágzó sárgabarack fácskák. Hihetetlen hogy néhány hete meg semmi sem volt igazán szines.


Leanderek. Mindig felborította őket a szél. Ezért műanyagcserépben voltak és igazán szeles napokon fel se állítottuk, ne essenek pofára sokszor. Idén a teraszon levő beköltözött ebbe a fahordóba, amibe két jókora kő is került, kitámasztásnak. A másik kettőt cserepestől félig beástuk a földbe. Így már nem fognak felborulni. A fadézsába majd még költözik valami virágzó cserepestül. Még nem tudom mi.

2 megjegyzés:

  1. Hány hektár ez a kert? Minden elfér benne, és nem zsúfolt.

    VálaszTörlés
  2. Hejj, ha hektárban lenne mérhető! :-)) Akkor lehetne platánom, meg diófám, meg mindenféle nagyobb csudám is. Pici. 15méter*nemistudom mennyi. Tipikus városi kert.

    VálaszTörlés