2011. november 24., csütörtök

Tél eleje

Ma is dolgoztam a kertben. kb. egy órát. A 0 fokra való tekintettel, síoveralban.
Könnyű, kényelmesen, lehet benne mozogni, melegen tart. Nem fagyoskodni akartam, hanem dolgozni. Előtte persze fotóztam.

Még múltkor összekötöttük a lámpatisztítófüvet. 2 embernek könnyebb. Már tavaly is akartam, akkor elmaradt, meg is bántam. Ha ráesik a hó és szétterül a járdán, az csúnya is meg ügyetlen is. Így szerintem mókás.


Szerintem ez csoda érdekes!!

Múltkor csak levágtam a zöld, meg virágos részeket a margitvirágról. A tő ott maradt, hogy majd kiásom. Az a fehér valami jég. Bőven volt még benne víz, ami most kezdené szétfagyasztani.

Lehordtam a cserepes kövirózsákat is a pincébe, hogy majd meglocsolom őket, a leanderekkel együtt. Aztán a kövik visszajönnek a világosba. Ha lett volna eső az elmúlt hónapban akkor ez most nem kéne.

A ténylegesen betervezett munka az utcán volt. Volt még levél is, ami nem lett öszeszedve, meg levágtam a magtokokat a hibiszkuszbokorról. Ráért volna tavasszal is, de nem szeretem nézegetni ilyenkor, úgyhogy levágtam. Lesz minimális téli, adventi kerti dekorációm. Ahhoz készülődök elő. Persze nem életnagyságú, világító rénszarvasszán! Van még zöld a kertben, meg még mindig szép a krizantém, ami hihetetlen, de igaz.

4 megjegyzés:

  1. ez a lófarokba kötött fűcsomó vidító látvány

    VálaszTörlés
  2. Az. Engem hagymácskára (a rajzfilm figurára)emlékeztet. Egy kicsit fogom díszíteni.
    Lehet kap sálat. :-)

    VálaszTörlés
  3. Kriszti !
    Virágzik még az Iberis ?
    Szinte hihetetlen!
    Gabi(a tesód)

    VálaszTörlés
  4. Igen. És a krizantém is szép a folyamatos -1 fokok ellenére.

    VálaszTörlés