2010. június 10., csütörtök

Átállás trópusi üzemmódra


Kitört a kánikula. Lehet a kertben pancsolni! Ez felülírja Veránál a mesenézést, bármilyen benti játékot. Elmenni fagyizást nem.
Háttérben az almafa mint remek paraván. :-) Szegény mondjuk elég tetűs, meg ritkítani is kéne az almákat. Egyszóval foglalkozni kéne vele. Bezzeg a naspolya. Az vígan elvan és lesz rajta megint sok. Van egy kis szilvafánk is. Mi ültettük. Na, az olyan vigasztalanul néz ki, hogy még véletlenül se kerül képre. A sárgabarack is pusztul ki. :-( Azt hiszem még a nyáron fűrészt kap.

Reggel igyekszem a kinti dolgokat megcsinálni és este muszáj már a cserepeseket mindennap meglocsolni. Az ékszerliliomon nem lesz idén virág. Ősszel átültettem, lett belőle kettő. Remélem jövőre azért virágzik.
Nyílik a fáklyaliliom. Nálunk őrült nagy lett. Anyukám kertjéből hoztuk, ott kb. harmad ekkora.

Lenyírtam az elnyílt nőszirmokat, meg a zanótot visszanyírbáltam, hogy jó tömött maradjon. Ezzel meg is volt vele az éves program. :-) Jönnek a nyáron virágzók. Elég rosszul bírom a 35 fokot, 28 elég lenne.
Szőlő permetezés már nagyon esedékes, de attól eléggé parázom, ezért halogatódik. Idén végülis még egyszer sem volt.

2 megjegyzés:

  1. Mi is feltoltottuk a medencet Oszinak, hehe :) De ugy felmelegszik benne a viz, hogy nem annyira szivesen furdik benne 1 nap utan..
    Nagyon szep zold a kerted.

    VálaszTörlés
  2. Köszi. ÁÁ nem sokáig lesz azért ilyen zöld. Ha marad ez az idő, a fű ki fog égni.

    VálaszTörlés