2010. augusztus 26., csütörtök

Árnyékliliomok

Ilyen most a hullámos ágyás. Még teszek bele a tulipánokból, hogy tavasszal nyíló is legyen. De kb. kész van.

Hátsó részen is nyílik a fehérvirágú árnyékliliom.
Tavaly nagyon lepusztították az éticsigák. (meg mást is)
Idén már harcot hirdettem ellenük. :-) 2-3szor összegyűjtöttem őket egy vödörbe, (lecsuktam), aztán kivittem egy patakpartra. Szép nagyok voltak, egyenek ott! Érezhető lett a kerten a fogyás, de még maradt bőven.

Ez meg a nagy évelőágyás túlsó fele.
Hajlunk át az őszbe. Zöldséges helyén/formáján még mindig tanakszom magamban.
A szőlő katasztrófa. 4 fürt ehető, a többit elvitte a gomba. Egyszer sem permeteztem idén. Kérdés milyen lenne, ha a szokásos kb. évi 4 meglett volna. Eső volt bőven.

3 megjegyzés:

 1. Biztos jobb lett volna. Apósom permetezett, tömve van az összes tőke. Igaz, ez sem biztos: mi idén nem permeteztük a gyümölcsöket, a szilva a nagy esőzések idején katasztrofálisan mutatott: a levelek betegek voltak, s alig látszottak ki a tetűből. Meg voltam győződve róla, hogy tiszta férges lesz az amúgy is satnya termés. Gyönyörű, sok, finom és kukacmentes. Szóval ki érti ezt..?

  A virágos ágyásaid szépek.. azok a fehér repkedők..hmm... (díszgyertya?) Az első képről a fehér árnyliliom mögül (fényképről) egy picit még hiányzik valami... esetleg tündérfürt?
  Amúgy a kúpvirágod szépen bokrosodik, lassan viheted.. :D

  VálaszTörlés
 2. Zöldséges? Hm, gondold el jól, mit is akarsz bele, mert aztán jön az egy kicsit ezt is, egy kicsit azt is még...
  Fűszernövények?

  VálaszTörlés
 3. A fehérvirágú mögött? Ott már a szomszéd ház fala van igazából, az eső sem esik oda.

  Gubike! Nem akarok nagyot. Amekkorát bírok gondozni, a kert többi részével együtt. Valami guszta keret megoldáson töröm a fejem. Meg hogy a macskákat hogy tartom onnan távol.

  VálaszTörlés