2010. február 22., hétfő

Február 22 - első nap

A mai napot az elő kertészkedős napnak nyilvánítottam idén!
Noha nem csináltam egyebet, mint állapotfelmérést.
Délben plusz 7 fok volt. Kerti kabátot vettem, meg kerti cipőt és végigszaladtam a kerten. Hó teljesen elolvadt.

A hunyoron, ha jól számoltam 7 bimbó van. Tavaly talán 3 volt. Ez azt jelenti hogy erősödött, szereti a helyét. Meg hogy jó korán fog nyílni, ahogy egy hunyortól elvárható.



A sárga krókusz még csak ekkora. Nagyon sok hó volt idén, ezért késlekedik. Visszanéztem a két évvel ezelőtti képeket. Február 13-án már virágzott. Kint a kertben.



Lefényképeztem a pompás varjúhájat is. Éledezik. Ilyen most. Lehet levágni/letörni a tavalyi szárakat.


Úgy tűnik semmi nem fagyott ki. A füvön találtam sok-sok macskaszart. Apránként lehet kezdeni a tavaszi, kerti nagytakarítást, meg metszegetést. Sokkal jobban szeretem mint a lakásét. Lassan be kell ütemezni mikor is fogjuk a kertet csinálni.
Mert a tavasz nem vár... Szerencsére. Jönnek még hidegek biztosan, de akkor is tavasz van a kertben.

4 megjegyzés:

  1. Ha ma fotózni is tudtam volna a kér csajszi mellett, UGYANEZT írom!! :D Állapotfelmérés, lelki feltöltődés, macskaszar konstatálás. Én is imádom a varjúháj kis hajtásait.. Hunyorom még nincs, de ha még mutatsz pár ilyen képet... :D

    VálaszTörlés
  2. Ó, a hunyor remek befektetés! Ha szembejön egy, vegyél. Korán nyílik, nagyokat, meg nyáron is jópofa a levele. Évelő=semmi fakszni.

    VálaszTörlés
  3. Jó ötlet a direkt kerti kabát, cipő.
    Én is kimentem ma kapirgálni egy kicsit, pont jó idő volt, enyhe, szélcsendes, de borús, úgyhogy nem csábultam el napozni. Egyelőre lomtalanítok, bébilépésekben :). Azt gondoltam ki, milyen jó lenne és mekkorát tudnék haladni, ha lenne minden nap mondjuk 2x fél órám a kertre.

    VálaszTörlés
  4. Simán működik a bébilépés a kertben is. Jó idő esetén, meg ha az ember már nekiállt, nem is akarja abbahagyni. Kora tavasszal azért kell még kabát. Nekem van egy jó bélelt dzsekim. Barna-zöld, nem kényes szin.

    VálaszTörlés